Circus Custers

Joseph Custers

 

joseph

Joseph Custers groeide op in Amstelveen en studeerde in Amsterdam. In 1977 sloot hij zijn studie klinische psychologie af maar de muziek lonkte. Hij maakte deel uit van diverse bands en ontmoette Herman tijdens een optreden. Niet veel later speelden ze samen. In het begin vooral het al bestaande repertoire van Herman die niet lang daarvoor de elpee de Potsenmaker had gemaakt. Later componeerde hij de muziek bij de meeste teksten van Herman. Ook anderen schreven voor Circus Custers: Bert Vervoorn bedacht Monica en Arjan Bras schreef We doen niet alles samen, het Goede Doel schreef Sara. En ook Matthieu - de broer van Joseph was bij de geboorte van een aantal nummers van het duo betrokken.


Nadat Circus Custers stopte is Joseph verder gegaan met muziek maken.
Hij speelde toetsen in Go Yellow, was dirigent van een orkest, en maakte samen met Jan Smit en het Nederlands Politieorkest een kindervoorstelling.

Ook is hij betrokken bij het project Coach4kids, een aantal scholen waar kinderen kennis maken met muziek en theater.

Daarnaast is hij werkzaam geweest in het onderwijs als zorgcoordinator.

Meer informatie over Joseph kun je vinden op zijn eigen site.

 

Herman Erbé

 

herman

Herman is geboren in Amsterdam en groeide op in Amsterdam en rond Utrecht: zijn ouders beheerden diverse jeugdherbergen. Toen hij 17 was vertrok hij naar Engeland om daar muziek te maken. Op zijn brommer, met zijn gitaar.
Hij bezocht de academie voor podiumvorming in Den Haag en schreef al snel zijn eigen liedjes, meestal in het nederlands. Hij won een aantal talentenshows en maakte in 1975 een eerste soloplaat: de Potsenmaker. Hij reisde met een soloprogramma door het land maar werkte ook samen met anderen, waaronder Luuk de Bruin en Ben Brouwers.
Eind jaren ontmoette hij Joseph en begon een lange periode van dit duo met de naam Circus Custers.


Na Circus Custers schreef en speelde Herman theaterprogramma's voor kinderen met Hakim en met een band: Herrie.
Ook schreef hij liedjes voor de VPRO jeugdserie Groeten uit Nederland.

Voor volwassenen maakte hij programma's met Johan Hoogeboom en Bert Koster.

De laatste jaren werkt hij veel samen met toetsenist en componist Co Vergouwen. In 2009 verscheen de CD Zoenen van Chocola en aan het vervolg daarop wordt gewerkt.

Meer informatie over Herman kun je vinden op zijn eigen site.

 circus custerscircus custers